Kina 3. - 27. maj 2009

Postkort

Dette er et postkort fra min tur til nordøst Kina. Jeg har lavet en billedserie samt lagt de fleste af de besøgte steder ind på et kort på Google Maps.

Sorthalset Trane

Sorthalset Trane

Turen til Kina var arrangeret af DOF Travel / Jesper Hornskov og havde som mål at se en række fugle; traner i Manchuriet, trækfugle på Happy Island samt fugle i højalpint terræn i det nordøstlige Tibet.

Det blev en god, velarrangeret tur i mestendels godt vejr. Turen var dedikeret til at se fugle, så en typisk dag startede mellem 4 og 5 om morgenen med afgang fra hotellet. Vel fremme ved første sted fik vi morgenmad og der blev ofte pakket lidt ekstra i rygsækken til at indtage op ad formiddagen. Det magede sig tit sådan at frokosten kunne indtages på en lille restaurant - en skål nudler - på vej til dagens andet sted. Dagen sluttede med et måltid kinesisk mad ved et rundt bord ved ottetiden om aftenen.

Manchuriet er vidtstrakte marker og græsstepper, hvor en række reservater udgør tranernes tilholdssteder. I nordøst Tibet er det mest ørken og tørre bjerge. Vi kom op i 3850 m.o.h. og så her lidt skov. Der faldt også sne en dag. For hele turen gælder, at der ikke ses så mange fugle i landskabet, de skal opsøges.

Jeg har endnu ikke gjort min artsliste op, men der blev på turen set over 300 forskellige fuglearter. Jeg har fået op mod 100 nye arter - arter, som jeg ikke har set før. Der er mange, som har gjort indtryk på mig, fordi de er sjældne, fordi de er flotte, fordi omstændigheder var imponerende. Det vil jeg forsøge at samle sammen i en længere beretning.

Dulan bjergene

Parti fra Dulan bjergene - 3800 m.o.h.

Der blev også tid til lidt sightseeing selv om jeg den sidste dag fravalgte Sommerpaladset til fordel for en fugletur til et sted med Ibisnæb. Om eftermiddagen fik jeg set lamatemplet, den himmelske freds plads og den forbudte by. Inden da havde set lidt af den kinesiske mur i forbindelse med et fugleudflugt ved Shanhaiguan.

Jeg har skrevet en en mere udførlig beretning, som kan læses her.

Og til sidst en bagside...Gorm Vognsen Jensen, november 2009.